Contact Burn-outvoorkomen - Cornielje Consult

Vertrouw je burn-out:

Die weet echt wel waar het mee bezig is!

Bernard Cornielje

Wie is Bernard Cornielje van

‘burn-out voorkomen – Cornielje Consult’?

 
Hallo, mijn naam is Bernard Cornielje en ik ben – zoals dat zo mooi heet – ‘geregistreerd psycholoog A & O’. Om die prachtige titel te verwerven heb ik psychologie van Arbeid & Organisatie gestudeerd aan de Universiteit van Nijmegen en Beroepskeuzepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam.

 
Vanaf 1984 ben ik werkzaam als zelfstandig adviseur en richt ik mij voornamelijk op de begeleiding van veranderingsprocessen binnen organisaties. Daarin staan voor mij zowel de organisatie als de medewerkers centraal.

 

Voor wie ‘doe ik het eigenlijk?’

Gaandeweg mijn carrière heb ik mij steeds verder gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die tijdelijk arbeidsongeschiktheid zijn (arbeids-ongeschiktheids-verzekerden) zoals mensen met een burn-out en mensen met whiplashklachten. Want hoe vreemd het ook lijkt: ook een whiplash is vaak een gevolg van het gegeven dat iemand niet lekker in z’n vel steekt. Je rijdt in een auto, bent met je hoofd bij allerlei sores, schat een verkeerssituatie niet goed in, moet plotseling remmen … en boem. Er zit iemand achterop.

 
In heel veel gevallen begeleid ik zelfstandige ondernemers. Veelal ingeschakeld door verzekeringsmaatschappijen, letselschadedeskundigen en letselschadeadvocaten of door arbeidsdeskundigen. Maar ook door de mensen zelf of door hun omgeving.

 

Samenwerking met Afslag3

Voor een multidiciplinaire aanpak van arbeidsuitval door burn-out, whiplash, een auto-ongeluk of een hersenaandoening werk ik veel samen in het verband Afslag3.

Wat zijn mijn uitgangspunten?

Maar of het nu om een ondernemer gaat of om een medewerker; een burn-out is altijd een combinatie van persoonlijke karaktertrekken, de professionele en/of privésituatie. Om dit te toetsen, hanteer ik de volgende uitgangspunten: 

  • Mensen willen voelen dat ze gewaardeerd worden. Niet alleen als economische actoren, maar vooral ook als individu.
  • Mensen willen gerespecteerd worden om wie ze zijn en niet alleen om wat ze doen.
  • Mensen willen graag een zinvolle bijdrage leveren aan hun gezin, aan de onderneming waarin ze actief zijn en de samenleving als geheel.
  • Mensen putten hun dagelijkse motivatie uit de bijdrage die ze leveren leveren aan hun directe omgeving. Zowel privé als professioneel.

 

Wat is mijn werkwijze?

Het is al aan bod gekomen in een ander deel van de website. Maar bij deze wil toch nog iets zeggen over de werkwijze van ‘Burn-out voorkomen – Cornielje Consult’:

  •  Geen ‘laboratoriumaanpak’. Ik ga niet in een kamertje met iemand zitten praten, maar geef er de voorkeur aan om in de dagelijkse praktijk met de cliënt op pad te gaan.
  • Op basis van die ervaringen ontwikkel ik in overleg met betrokken collega’s/medewerkers/partner een aanpak die aansluit bij behoeftes van de cliënt.
  • Ik streef naar een oplossing met een duurzaam karakter.
  • Voorkeur voor slimmer/duurzaam werken op basis van people-planet-profit.
  • Analyse van optimale inzetbaarheid van het aanwezige talent.
  • Streef naar structurele verbetercultuur binnen de organisatie waarin de cliënt actief is. Mijn doel is een streven naar perfectie. Niet op basis van correctie, maar van voortdurende verbetering.

 

Als je het gevoel hebt dat het beter kan

Ik heb reeds verteld waarom een burn-out voorkomen beter is dan genezen. Laat ik voorop stellen dat ik een burn-out niet alleen als iets negatiefs beschouw. Natuurlijk is het niet prettig dat iemand extreem angstig of zwaar gedeprimeerd is. Maar het is ook een kans. Een kans om een andere weg in te slaan. Om je leven een andere richting te geven. Maar ik ga nog verder. Want waarom zou je die nieuwe richting al niet zoeken vóórdat er sprake is van een burn-out? Het moment dat je leven weliswaar naar wens verloopt, maar dat je op de een of andere manier het gevoel hebt dat het beter kan. Ook in dat geval nodig ik je uit om gratis en vrijblijvend contact met mij op te nemen om te bekijken wat ik voor je kan betekenen.

Ja, ik wil geheel vrijblijvend contact opnemen

Cornielje Consult
’t Meertje 9
6522KR Nijmegen